Flowers on the wall


Bränn korv, inte bilar!

Bor du i Hallonbergen? Kom och grilla korv med ungvänster!

600 miljarder kronor för att finansiera paranoia

En underrättelse tjänst som är så stor att den inte kan göra det jobb den är tänkt att göra. Att motarbeta terrorism är tanken men istället för att göra USA till en "säkrare plats" gör den stora satsningen att terrordåd glider mellan fingrarna på försvaret. Makthavarna i "möjligheternas land" har snarare skapat en stor bubblande pengar gryta istället för ett fungerande skydd.

"En stat i staten har växt fram i USA efter den 11 september 2001. 850 000 personer har topphemliga jobb inom den amerikanska underrättelsetjänsten, som omfattar 1 271 statliga organisationer och 1 931 privata företag, avslöjade Washington Post på måndagen.(...)

(...) Inte ens budgeten går att fullständigt överblicka, men Washington Post uppskattar den till minst 600 miljarder kronor. Det motsvarar femton hela årsbudgetar för det svenska försvaret."   
Niclas Ericsson,DN, 20 juli 2010, sid 4

Är det någon som kan greppa hur stort det är? Uppenbarligen inte eftersom inte ens budgeten har en fullständig överblick. Det äcklar mig att ett land kan slänga pengar på något så oväsentligt som en ineffektiv underrättelsetjänst som inte i närheten gör sitt jobb samtidigt som hela världen håller på att bugga upp sig efter finanskrisen. Enligt mig skulle pengarna kunna gå till mycket viktigare och brådskande saker. Inte minst USA har drabbats av krisen och tusen människor har förlorat både inkomst och bostad.

Det kanske är fel att plocka ut och jämföra på det sättet men ni förstår vad jag menar. Det är totalt meningslöst (enligt mig) att bygga upp ett försvar, än mindre ett ofungerande försvar när resurser behövs på oändligt många andra ställen.

 

Dn och morgonkaffe får mig mer upprörd än avslappnad. Det kanske är just vad som behövs, vem vet...

 



Det luktar regn igen!

Jag tänker skylla på regnet, det är därför jag sitter hemma. Nästan sant
I min lilla värld finna bara soffan, tv:n och besök på gymmet. I reklampauserna på How I met your mother smygtittar jag på 16 and pregnant...
Jag kollar bara när jag är ensam i rummet och det framkallar alltid en konstig känsla i magen.
Blandad stress, panik och sen kommer alltid en känsla av välmående.
Tjejerna är två år yngre än mig och har redan "startat en familj" (inte alltid frivilligt men ändå)!
Det får mig att känna en lätt panik. Jag är inte i närheten av att vara ansvarsfull nog att ta hand om ett litet liv.
Min åldersnoja har fått min biologiska klocka att skena iväg och enligt den är jag snart 45, därav stressen.
Det här är ett problem utan lösning. Jag vet att jag fortfarande är ung men det finns en chans att även i äldre dar kommer tro att jag är för ung och därför kommer jag inte skaffa barn. Det är jag rädd för, att inte vakna upp för än det är försent!
Det som får mig att må bra i slutet av min skam fyllda reklampaus är att jag lätt som en plätt kan zappa bort min stress och panik och återgå till ett liv i underbar ovisshet om det liv som samtidigt äger rum på andra sidan jorden.
Tack gode gud för fjärrkontroller!

Deg

Slappdag!
Mina planer för idag involverar ingenting annat än min soffa och tv:n, kanske en och annan film också.
Ciaradhs födelsedagskort (ni vet såna där som spelar happy birthday...) har fått tuppjuck av något slag. Typ en gång i timmen sätter dom igång och spelar sina pipiga sånger. Jag vet inte hur jag ska få dem att ge upp... Jag slår på dem men efter en stund börjar dom igen.
Som tur är kan man stänga hennes dörr och höja tv:n
Peace

facebook be gone!

Nu är facebook ett minne blått!
Den är borttagen och bortglömd.
Jag ska försöka hålla ut i alla fall en månad...

Appelsinpiken

Bedårande och hjärtvärmande film, norsk men värd att se!

festivalavi

Hemma från Peace and Love!

Det var en konstig vecka minst sagt...
Det var det underbaraste jag varit med om samtidigt som det ger en lite obehaglig känsla när jag tänker tillbaka.
Det har hänt så mycket och det känns som alla har förändrats lite på ett eller annat sätt...Det kanske bara är jag men jag tror inte det. Man har sett människors riktiga färger, vissa kom som en överraskning medans andra var lite mer förväntade.
Jag har aldrig aldrig (!) uppskattat en säng så mycket som jag gjorde inatt! Eller duschen! Helt sanslöst vad äckligt det var på campingen. Gårdagens alkohol jäste i solen, fyllematen som blev över och okända kroppsvätskor började koka i den brännande solen, det var vidrigt. Nästa år blir det helt klart husvagn! Trots all skabb och alla pengar var det värt det. Jag hade otroligt roligt i stort sätt hela veckan!
Snart kommer det kanske upp bilder, men bara kanske.

RSS 2.0